Drop your link here..nnti leh melawat..

Member2 blogger

My Heartbeat

Monday, December 6, 2010

Tukar lagi dan lagi dan lagi..

Uhh..dulu kalu cite pasal kulit ni mmg tensen..Mmg sjak kanak2 lg kulit aku ni brmasalah. jrawat la, pori2 besau la, jeragat la..smpai zaman remaja dulu nk tgk cermin pon meluat. iyo lah masa tu hormon2 gatal sume kuar smpai efek kt muka.hahaha. Kalo nk kuar tu tepek bedak tebal2 dh upe opera cina.

Zaman2 skarang ni mcm2 jenis produk ada smpai pening kpala eden nak pilih yg mana satu..makin byk try makin menjadi2 masalah kulit aku ni. Enden mak aku perkenalkan Tia Amelia trial pack.satu trial pack hrganya RM95..Aku pakai lerr dengan rasa naif sekali. Huishh memang jadik laaaa..jragat pn dh samar2 sket tapi..bila dh beli yg besar punye (lps abes trial pack) dia wt hal plak dah.abes muka naik bintik2 merah n jrawat makin mnjadi2..haishhh..putus asa btol.nk smbung guna pn dh takut. bkn maknanya nk kata Tia Amelia tu xbagos tp mgkin kulit aku ni sensitif bangat. Mak aku guna cantik meletop2 kulit dia. putih melepak, bapak semakin sayang..hahaha jeles jeless..

smbil2 satu petang duk kt tangga umah tetiba..Tingggg!! kuar satu lampu menyala kt ats kpala..Produk murah2 dh try dh ape kata try lak produk mahal. maka dgn smangat berkobar2 satu hari tu pegi la jenguk2 booth SKII..SKII tuuuuuuuuuu..jgn memain. tp was2 jugak nk guna sbb xde jual yg trial pack punye. kang xjadi melayang duit sia2 je. nsb bek la ada sorg akak ni (collegues) dia g Singapore dan terbeli lebih trial pack SKII. apelagi..sambar la satu pack brharga 40dolar singapore huishh..jadik jugak..rs best je pas sapu treatment essence tu (wt gaya cm iklan dlm tv) pastu masuk la plak zon kehabisan trial pack..bila dh konfiden menjadi pegi la beli yg besau plak. facial foam yg besar hrga dia RM149 yg treatment essence harga dia RM189 menggigil2 tangan nak bayar tp demi cantik kuhulurkan jugak duit tu kt cashier. dh gune yg besau tu ok la jugak tp tgh2 jalan dia wt hal pulakkkkk..adeiii (T_T)

putus asa punye pasal biar je xpakai ape2 hmpir 2minggu..semakin parah jadinya..smpai satu hari aku tgk iklan kt tv (sblum ni pn mmg dh ada iklan tu tp br perasan) Tagline dia.."Sehingga dua tona lebih cerah, Ukurlah sendiri" seolah2 terpancar satu cahaya harapan kt kulit muka aku.hahaha ayat poyo melebih2. skang model dia lisa surihani, heliza dgn fahrin ahmad..tiga2 aku suka..ucececehhh.masa fasha sanda xsuka sgt.yaaaaaaaa semestinya produk Garnier. skang dh nk masuk stahun aku guna produk ni. Memula guna yg Garnier Pure yg biru tapi lepas guna yg Garnier Pure utk 5 bulan aku tukar lak ke Garnier Aqua Defense yg set hijau. Masalah kulit dh xde lagi cuma jrawat time nk dtg bulan tu biasa la. Harga pun xde la mengkopakkan beg duit sgt pon. kulit pn jd makin lembut..suami makin sayang..hahahakkks~
Garnier Pure

Garnier Aqua Defense

Zon beli belah :

Aqua Defense Cleansing Foam 100ml – RM10.90


Aqua Defense Toner 200ml – RM16.90
Aqua Defense Eye Roll On 15ml – RM21.90

Aqua Defense Gel Cream 50ml – RM17.90

Aqua Defense Moisturizing Essence 50ml – RM19.90
Aqua Defense Moisturizing Body Lotion – RM16.90/250ml RM21.90/400ml


~TAKE CARE..GARNIER~

6 comments:

Jini said...

hi hi!!
kulit i pun teruk jgk la. then lg 1 sensitif. mmg dh try mcm2.. natasha, tia amelia, sendayu tinggi.. mmg dh jadi sensitif dh..

mmg tia amelia tu, ok ngan muka tp lama2 kakak i ckp muka jadi cam putih pelik g2. i pn stop la. takut gak.

then pakai la zais beauty formula. mahal tak agak la jgk. tp sbb dia, muka i dh semakin ok. tp kopak duit ptptn wat beli benda tu jek. huhu.. tu yg nk tnya ni, garnier mmg best la yek?? utk kulit sensitif pn??

best la u. muka masalah pn dh kawin dh. i ni plk, xse sorang pn nk pandang haaa.. terus la putus asa nk hidup! (eh dosa betul statement..)

JANN JANN JANNAH said...

haha..ade plak xde org nk tros putus asa nk idup..xpatot xpatot.ms i kawen dulu pn malu ngan pak andam sbb kulit masalah nsb bek dia n cameraman pndai cover jrawat i.hahaha

erm..kalo i zais beauty formula dh ok ngan kulit i teruskn je la guna.bkn sng nk cari produk yg btl2 sesuai ngn kulit ni.i pakai tia amelia jeragat makin kurang kira brjasa gak la tia amelia ni.tp potong stim plak bila lama2 pakai jd masalah.

yg best garnier aqua defense ni dia natural je buat ngn buah buahan.bau pn xkuat sbb xkuat bahan kimia.kalo produk majalah kebanyakan byk chemical.hrga pn xde la mahal sgt..biasa2 je.cuma eye roll on tu xbrapa nak jadik je.haha..depends on jenis kulit gak kot..btw good luck jini :)

paez said...

salam perkenalan...saya pon pakai garnier jgk...tp yg warna kuning...dah lame dah pakai...nak dkt sethn lebih kot pakai...mmg berbaloi kulit dh xde masalah lg...

JANN JANN JANNAH said...

salam paez..
yg wrna kuning utk putihkan kulit kn? berkesan x? sy ada guna kejap yg toner dia tp xselesa sgt sbb rs mcm sticky tu yg tukar warna hijau.tp bau dia mmg natural je..besh~

qila said...

salam...hi...sesuai ke erk tok kulit kering??kulit saya kering la....terima kasih~~
^_^v

JANN JANN JANNAH said...

qila : kalo kulit awk kering awk cuba garnier yg hijau..kalau nk putihkn kulit cuba yg kuning.