Drop your link here..nnti leh melawat..

Member2 blogger

My Heartbeat

Tuesday, December 14, 2010

2kg pun nak kecoh

Uhhh..terimalah akibat xleh menahan sabar..setelah hampir menghabiskan induction untuk diet Atkins (sumenye 14hari) akhirnya terkantoi plak di hari ke9..adoiyaii terpaksa restart balik ke hari pertama..mana tahan..mana tahan!! masak la chinese food ke..western food ke..japanese food atau italian food sekalipun xkan dapat menggugat kesabaran sy ini tapi..sy betul2 kalah dgn masakan kampung..bila tgk ikan singgang, kerabu perut(babat), ulam raja + pucuk ubi celur ngan budu..pehhhhhhhhhh~ Memang sy xbg can utk makanan2 itu dibiarkan tanpa dimakan.hahahhaa..penangan budu yg dibawa balik dr Kelantan membuatkan sy lupa diri.. Tapi..terima kasih encik Dr. Robert C. Atkins kerana memperkenalkan diet ini. Walaupun terkantoi di tengah2 percubaan, berat saya sudah berkurangan sebanyak 2kg 400 g. (Walaupun sedikit sengsara) tapi sy suka sbb berat sy turun tnpa perlu bersenam..honestly sy xsuka bersenam! xtau la keterkantoian ini memberi impak sebanyak mana nnti..sy xsabar nk timbang esok.
Oh yaa..selain sy amalkan diet Atkin ni sy jugak ada amek Apple Cider satu sudu setiap pagi cmpur dlm segelas air suam pastu minum (pastikan minum sebelum amek brekfast). Actually Cuka Apple ni sy dh amalkan sebelum sy kawen lg (sbb tu berat sy maintain aja) tp lepas stop terus allignment bdn lari..Dulu saya amek Apple Cider yg keluaran Cosway tp baru2 ni sy cari org Cosway kata cuka apple tu dh xdikeluarkan lg..dan ditukarkan kpd bentuk jus dan pills jadi skarang ni sy bertukar plak ke Apple Cider Heinz. boleh didapati di mana2 farmasi.lebih murah dr cosway punye.hehe. Pastu malam2 sy akan minum secawan teh jamu (Mustika Ratu punye Jamu Tea). Esok pagi grenti penyahtinjaan berlaku dengan lancar sekali..hahaha~ Pastu saya amalkan jugak Bidadari dari DCL (2 sudu besar setiap pagi dan malam)..sy suka taglinenye "Setiap malam adalah malam pertama" auwww~ Suami sy jugak suka. hak3

Ni Heinz Apple Cider Vinegar..botol besar hrga dia RM12.90 yg kecik RM7.90
Ni Bidadari keluaran DCL (ibu mengandung jgn minum tau)

Nnti sy update lg apa dh jd pd saya setelah mengdiet Atkin kan diri ya..maybe kalau berat sy dh betul2 mencapai berat idaman sy letakkan skali gbr sy..aummm~

3 comments:

maizam said...

nak tanya, apple cider tu dijual di semua farmasi ke?????????

maizam said...

nak tanya, apple cider tu dijual di semua farmasi ke????????

Apple Melody said...

Salam..apple cider ada di kebanyakan farmasi.dulu sy guna yg cosway tp dh xde jual