Drop your link here..nnti leh melawat..

Member2 blogger

My Heartbeat

Tuesday, May 24, 2011

Pembebelan tanpa plot tersusun dan tergantung

Bila belek2 facebook, banyak lak yang tag aku kat gambar cupcakes, gambar baju kurung, gambar bebaju bagai..adeii gatal lak tangan ni nak teruskan pembelekan kat baju2 kurung yang cantik nak mampos tu. lagipun aku memang perlukan banyak baju kurung nanti student muak asek tengok baju sama je..emm student aku xkesah sangat, aku sendiri ni yang dah muka tengok baju2 kurung yang dah berapa kali pusing dah padahal baru bulan Mei. patutnya aku jadikan mak aku idola sebab koleksi baju dia setahun pun tak terpusing2 lagi..sampai almari baju aku adik beradik pun dipenuhi baju beliau..hehe..belek beg duit ada RM12 aje. tambah lak si roadtax bertuah boleh plak die expiret hari ni..adeii pening eden. 

honestly aku seorang yang bukan gila shopping ke arah baju kurng n kain pasang macam wanita2 lain..pantang Kamdar, Gulatis bla bla letak signboard SALE pasti menggilalah mereka menyerbu kedai2 berikut. aku seorang yang sangat fail pada pemilihan kain..aku rasa cam lawa tapi orang tengok macam design dulu2..aiyak! mak aku pernah kata, bila orang pandang kami dari belakang masa pakai baju yang kainnya dipilih oleh kami sendiri pasti orang akan ingat aku mak, dia anak sebab mak aku sangat terrer bab2 latest design kain2 baju kurung ni. aku lak x amek port sangat pasal design terkini kain baju kurung. Dia pun pernah kutuk aku masa raya tahun lepas aku pakai baju raya pilihan aku sendiri..dia tanya tu baju raya ke baju sekolah..uwawawawaa..nasib baik mak aku bermurah hati menghadiahkan aku dua pasang baju raya yang sangat cantik. sampai skarang bila aku pakai baju pemberian mak aku tu gi skolah, mesti ada orang cakap "Cantiknyaaa" dan aku tersenyum sambil kembang hidung.

p/s : ada x kursus pemilihan kain baju kurung? hahahah pape pun aku tetap teringin nak belajar menjahit baju kurung, nak belajar buat cakes, cupcakes dan macaroon.sebab hr tu aku buat macaroon ngn oven yang aku pinjam ngn mak mertua aku rasa sedap tapi rupa hancus..hahaha..


               

1 comment:

suhada wahab said...

aku sero aku supo nge mu la jan .. xpandai mano bab2 kain kurung..peh