Drop your link here..nnti leh melawat..

Member2 blogger

My Heartbeat

Sunday, April 3, 2011

Mereka sungguh brengsek!!

Satu hari aku keluar jalan2 dengan gembiranya..biasala sorang2 takde orang nak kacau..singgahla aku di satu kedai menjual CD kerana aku nak cari CD aerobik. kat pontian ni kalau nak parking kereta kena letak kupon parking kalo tak kena saman. tapi sepanjang kehidupan aku di Pontian ni xpernah sekali pun aku terbuka hati untuk membeli kupon parking yang berharga RM6 itu. dengan selambanya aku turun dari kereta dan menuju ke kedai menjual CD tersebut. 

sedang asyik aku memilih CD yang sesuai tiba-tiba kedengaran bunyi motosikal dan bila aku pandang keluar aku nampak 2 orang pegawai daerah sedang menulis sesuatu..dan sesuatu itu ialah saman la sebab aku xyanag kupon parking tu..ermm..xkisah la..skali saman RM10 je. (ni la sikap buruk rakyat Malaysia) bengong ke ape diri sendiri?? pegi je la beli kupon tu kat kedai mana2..satu kupon baru RM6 bleh guna byk kali..sekali kena saman kena RM10 tu pun kalo bayar dalam tempoh 14 hari..kalau lebih 14 hari kenalah RM30. 

tapi yang amat membuatkan my blood go upstairs ialah kereta kat sebelah pun  tak tayang kupon jugak..pastu orang keta tu datang..rupa-rupanya kawan kepada pegawai majlis daerah tu.setelah mereka beramah mesra bertepuk tampar takde pulak aku tengok pegawai tu tulis surat keramat suruh member dia bayar..ohoooo..kalo member bleh plak lepas..kalo orang lain semangat lak nak tulis surat saman..heyy cit poooooodah!!pilih bulu ketiak nampak!!


2 comments:

Abang Long said...

Salam...perkara yg sering berlaku dan dilakukan oleh mana2 PBT di Malaysia ni..bila lah agaknya mereka akan berubah dan menjalankan tanggungjawab dgn lebih berhemah. Kalau tidak mampu, tak payah saman. Cuma sediakanlah tempat parking banyak2

JANN JANN JANNAH said...

ya betul tu abang long..xadil kn..kdg dorang sengaja perhati dr jauh nk standby saman..