Drop your link here..nnti leh melawat..

Member2 blogger

My Heartbeat

Friday, April 8, 2011

Cikgu ape tau??

Minggu ni berlangsungnya peperiksaan Penilaian Kurikulum 2 di sekolah aku..sesungguhnya aku sangat suka minggu peperiksaan sebab xyah tulis buku rekod panjang2..dah naik muak tulis buku rekod tulis benda yang sama setiap hari..Semalam aku jaga exam paper Sains di sebuah kelas yang kira pandai gak la kanak2 dalam kelas tu tapi..tak jugak..tapi pandai tapi tak..kira tengah2 la sebab kelas yg kat tengah2..sbb aku sgt boring tak tahu nak buat apa di kala kanak2 sedang tekun menjawab soalan, aku pun mengambil keputusan untuk mengasah balik ilmu Sains yang ada..pehhh senang nak mampos soalan..10 minit dah boleh siap. oleh kerana boring lagi aku meronda2 tgk jawapan kanak2 itu..adalah satu soalan nak kanak2 itu menulis kelas makanan untuk contoh makanan yang diberi. seorang kanak2 jawab class of food utk bread ialah energy..aku sangat kesian dengannya..lepas tu aku cakap la sila semak balik betul ke tak jawapan tu..kanak2 itu jawab...
"Cikgu ape tau psl Sains..cikgu kn ajar BM" 
aku mahu gelak atas muka dia tapi aku tahan sampai perut aku krem..skarang aku mahu gelak..ahahahhahahahahahahahaa.sabar je la..malas aku nak bocorkan rahsia yang aku merupakan seorang pemegang Ijazah Sarjana Muda Pendidikan Sains Biology bukannya Ijazah Sarjana Muda Pendidikan Bahasa Melayu! kalau bocorkan nanti kanak2 itu xyakin lak bila aku ajar BM nanti. biarlah kanak2 itu tp yang aku tahu aku mahu gelak..buahahahahahahahahahahahahahahahaha.. 
 


2 comments:

lilieyz said...

jan..aku pun pelik jugak..bakpo jauh bena mung tersasar g ajar BM nye...tapi ramai la jugak aku dgr saing2 kene ngaja subjek hok bukan major or kene mengena...sian la mcm ni..

JANN JANN JANNAH said...

sbb org atasan bkn dtg dr latar belakang pendidik..so dorang xtau pape psl apa yg berlaku kt skolah..yg kena tanggung ialah ckgu2.kata bahasa melayu bahasa kebangsaan tp dr awl lg x titik beratkan bahasa melayu.dorang igt BM kt skolah sape2 pn leh ajar padahal BM tu satu subjek yg sukar utk diajar.lebih sukar dr sains yg kebanyakannya fakta