Drop your link here..nnti leh melawat..

Member2 blogger

My Heartbeat

Sunday, December 18, 2011

Dik..akak nk lempang kau boleh?


Aku akui cara penaipan aku pun bukanlah menepati Bahasa Malaysia standard tp at least aku cuba buat orang yang baca faham apa yang aku nak sampaikan tapi aku semakin tak faham apa yang bebudak sekarang rasa masa dorang guna bahasa cm kat atas tu..adakah rasa comel? memang tak la! apa yang aku nampak bahasa cm tu macam orang yang tak sekolah.kalau sekolah pun standard bebudak kelas pemulihan bahasa..macam budak2 kecik baru belajar picit keyboard..macam cara penaipan anak sedara aku yang umur 3 tahun. ada jugak dalam facebook aku terima invitation event untuk follow blog2..lepas aku menjelajah blog2 berkenaan, yang mana aku dapati guna bahasa macam comel2 (mata ke atas, tangan di dada) memang takkkkkkan follow lah kan..baca pun tak paham. Secara jujur dan tanpa berselindung aku memang menyampah dengan bahasa macam ni..adik2 sekalian yang suka guna bahasa cm kat atas tu..ANDA KELIHATAN SANGAT TIDAK BERPELAJARAN!! yess..budak2 bijak jarang guna bahasa cm kt atas tu walaupun umur mereka sebaya. plus..skolah biar abes dulu dik baru bercinta..nak bercinta pun xyah la tayang kat umum..bukan orang yg baca tu bagga tp rasa mcm nak muntah hijau dikk..muntah kat atas muka kau~


               


2 comments:

nashays said...

cikgu skolah pon bertabah hati aje laa baca tulisan budak2 ni..bajet cute laa sangat..aku kalau terserempak tulisan camni ttba bleh stress nak baca..

JANN JANN JANNAH said...

haa btol2..aku sgt stress tanda kertas BM esp kertas 2