Drop your link here..nnti leh melawat..

Member2 blogger

My Heartbeat

Monday, June 13, 2011

Sama la pulak..eh eh..sama lagi!

Buruk sudah telefon aku ni..kt bahagian slide pun dah longgar.body pun calar balar. Hurm..secara jujurnya aku bukan seorang penggemar fanatik telefon bimbit. cukup sekadar untuk membuat dan menerima panggilan dan menghatar SMS. tapi keadaan telefon aku yang sangat daif tu membuka pintu hati suami aku untuk membeli telefon baru untuk aku..yahuu!! aku tak pakar tentang telefon..AP la zitron la midland la ape jadah la, jadi jika aku pegi kedai telefon untuk membeli telefon seorang diri, peratus untuk aku kena tipu adalah sangat tinggi. nasib baiklah suami aku pakar jugak pasal nak cek telefon tu original ke tak. bila survei2 kat kedai aku berkenan pulak dengan sebijik telefon Nokia ni model c3. lalu aku merembat telefon itu tanpa banyak soal. untuk kelihatan romantik, suami aku pun beli la jugak sama model cuma aku warna silver, dia blue black. suami isteri guna model telefon sama kan nampak romantik.hahaha..

Image : Google
Ni serba sedikit info tentang Nokia C3 cam dalam gambar kat atas tu

AlphaMetrics

Weight (ounces)4 ounces
Dimensions4.6x2.3x0.5
Weight grams114 grams
Dimensions mm115.5 x 58.1 x 13.6
Thickness (inches)0.5 inch(es)
 * Related: Latest Thin Phones
Width (inches)2.3 inch(es)
Height (inches)4.6 inch(es)
Volume (inches)5.29 cubic inches
Thickness mm13.6 mm
Width mm58.1 mm
Height mm115.5 mm
Volume (mm)91263.48 cubic mm

General Specs

Wi-Fiyes
File formats3gp, H.263, H.264, JPEG, MIDI, MP3, MPEG-4, WMA, WMV
Speakerphoneyes
Special featuresVideo sharing
UnknownRelease date, Location services

DISPLAY / LCD SCREEN

Display Resolution320 x 240
Display Size2.4
Display's superficy (in square inches)2.76 square inches
Display's superficy (in square mm)70.1 square mm
Dots per inch166.67 dots per inch
Display TypeTFT
Color Mode262,000
External Displayyes
UnknownTouch-Screen

PHYSICAL FEATURES

Form FactorBar
Full keyboardQWERTY
Headset Jack3.5 mm
Available colorsSlate Grey, Hot Pink, Golden White
Included AccessoriesNokia Stereo Headset WH-102
UnknownFaceplates

RF SPECIFICATIONS

TechnologyGSM 1800, GSM 1900, GSM 850, GSM 900
Wireless DATA (3G / 4G)EDGE, EGPRS, GPRS, HSDPA
SAR rating1.11 w/Kg
Body SAR rating0.87 w/Kg

PROCESSING SPECS

Downloadable ApplicationsJ2ME
UnknownOperating System, Processor, Processor Speed

MEMORY INFO

Memory55MB
Memory ExpansionmicroSD
Memory Expansion Limitup to 8 GB
UnknownIncluded Memory Card, RAM

BATTERY SPECS

Stand-by Time500 hours
Talk Time240 minutes
Battery Power1320 mAh
Music Playback Time1800 minutes
UnknownUSB Charging

CONNECTIVITY

BluetoothYes
Bluetooth Technology2.1
Bluetooth Profiles SupportedA2DP, TCP
A2DPyes
UnknownBluetooth Pairings, HDMI, DLNA, TV out, FM Transmitter

PRODUCTIVITY

Predictive text inputT9
Macromedia FlashFlash Lite
UnknownPush Email, Currency Converter

PERSONALIZATION

UnknownCustom Ringtones, Polyphonic Ringtones

CAMERA FEATURES

Camera2-megapixel
Camera Optionswhite balance
Digital Zoom4x
Image Formatsyes

VIDEO FEATURES

VideoYes
Video recorder featuresvideo light
Video Ringtonesyes

ECO SPECS

Eco featuresFree of PVC, Unplug charger reminder, recyclable, recycled material
Airplane modeyes
UnknownEco-declaration, Ambient light detector, Mini-USB Charger, Energy-Star Charger

MUSIC / MULTIMEDIA

Stereoyes
UnknownMusic enabled, Media Player

TEXT MESSAGING

SMSyes
MMSyes
Email FormatsIMAP, MMS, SMS

TOOLS

Calendar / To-do-listyes
UnknownAlarm clock

CALL FEATURES

UnknownAutomatic Redialing, Call transfer, Text-to-speech

Other features

AV connectoryes
FOTA Capableyes
Included softwareFacebook, Twitter
wapMini browser
GamesBounce, Sudoku, Block'd, Diamond Rush
Web BrowserOpera
Instant MessagingGoogle Talk, Windows Live

Sumber : Klik Sini 

Jadi dengan kembang hidungnya bawa guna telefon baru aku gi sekolah..tapi..bila aku tengok atas meja orang depan, macam sama je telefon..pastu bunyi telefon sama pulak ngan ringtone yang aku set..punyalah kalut aku selongkar beg aku nak cari telefon tapi rupa-rupanya bukan telefon aku yang bunyi, telefon cikgu yang duk selang dua meja daripada aku. adei..ramai la pulak yang guna telefon model sama..bila balik sekolah, suami aku pun cakap, kat ofis dia memang ramai yang guna C3 ni..hahakss..dalam familiy aku je dah 4 orang pakai C3. skang ni abah aku lak yang berkenan ngan C3 bila dia tengok telefon aku masa balik cuti sekolah hari tu. hik hik..mungkin salah satu sebab orang suka guna C3 ni sebab nampak cam mahal kot. macam blackberry. tapi hakikatnya harga telefon ni tak melebihi RM400 original price. kalau rasa-rasa berkenan jugak..jom beli!


               

2 comments:

Cik Shiqa said...

mcm menarik.hehe

JANN JANN JANNAH said...

cntik, murah dan very user friendly :)