Drop your link here..nnti leh melawat..

Member2 blogger

My Heartbeat

Monday, March 28, 2011

Suara best?? tak perlu untuk glemer..

Bila aku dengar radio kebelakangan ni, banyak lagu-lagu yang aku dengar yang ntah pape..suara lak sedap sikit je daripada katak..hohoho..nyanyi pun malas-malas ala2 baru bangun tidur. lagu asek ulang lirik yang sama..boring gile..kalau tak salah aku kumpulan couple. erk..kalo asek ulang lirik sama, adik aku pun leh buat. pastu nyanyi suara macam kluar xnak kluar..rasa nak hempuk je tengkuk pakai lesung bg kluar suara tu betul2..pastu aku tukar stesen radio lain..lagu apekejadah ntah yang aku dengar..memang bukan Bahasa Melayu..English pun bukan..Hindustan? jauh sekali..tp nape lak lagu pelik2 ni leh glemer kat Malaysia? kalo best gile gaban kalau gaban dengar pun dia leh terjoget-joget lain la crita. ni aku dengar cam langau hurung bangkai pun ada. Super Junior kot nama kumpulan tu..bila aku search kat google bapak ramai gile ahli kumpulan tu. tp aku dengar satu lagu korea jugak..agak catchy la lagu dia..Four Minutes eh? kumpulan girls Korea..walaupun aku hanya faham dia sebut hot issue je, boleh laaa... tapi xde la sampai nk hafal sorang2 nama ahli kumpulan.

Semalam aku tengok Mentor 5..protege si Noh Hujan..errr..sorry to say suara dia memang TAK BEST! protege afdlin pun. tapi dia kata dia sakit..emm..kesian kesian. skang ni ramai penyanyi yang tak berkualiti dihasilkan..aku bukan guru vokal tp aku ada telinga and of course aku nk telinga aku dengar lagu n suara yg ada kualiti. tang pitching ke ape jadah tu mana aku tau. banyak la realiti tv yang hasilkan penyanyi tangkap muat. asal ada rupa sket bole la lepas jd penyanyi kn..wt nyemak industri muzik negara je.skang ni pun ramai pelakon pun dah ramai jadi penyanyi walaupun suara tak best langsung..contohnya seperti Liyana Jasmay dan Ainul Aisyah..naik gelegak taik telinga aku bila dengar lagu dorang. Kalau penyanyi lelaki, suara tak brape nk sedap pun takpe asalkan muka ada jambu sikit..pastu amek gambar buat muka kiut sket..cam Dafi, Alif Satar..urghh pelissss laaa..bek aku dgr lagu2 Maher Zain..ngeh3


2 comments:

CWL wanie LovelA said...

protegi noh mmg xsedap tah lah cmna owg kata sedap

JANN JANN JANNAH said...

mngkin dorang dgr pakai tapak kaki kot.hahah