Drop your link here..nnti leh melawat..

Member2 blogger

My Heartbeat

Tuesday, January 11, 2011

Adik2..tolong jgn jakun!

Saya punya hobi baru d tahun 2011 ni. Pagi2 ni hobi sy mmg suka menggeledah dan menyelongkar Facebook orang. Page Facebook kegemaran sy ialah tudung tudungan, baju bajuan (jamu mata), tgk gbr2 kawen org lain (lagi2 kalo facebook tu mmg utk wedding photography punye) pastu gbr2 yg diedit, yg kretif2..tapi sy sgt sedih bila tgk profile adik2 yg boleh dikategorikan sebagai agak melampau. Kalau yg lelaki profile picture mereka kebanyakan tunjuk jari tengah, angkat tayar depan motor (yg lelaki xkesah sgt)..kalo yg perempuan lak baju mcm dh nk terlondeh, gbr bukan main mendada nk tnjuk sgt tetek (mcm dorg je ada tetek, org lain xde tetek). sy pn xpaham apa motif mereka wt cmtu. Kalo ada yg komen "mantapnye tetek U" bukan main suka lg dorang..arghhh sy malu sy malu..kalo adik sy dh lama kena penangan kaw2 punye. mcm bangga plak tayang badan ekkk..haishh!! Biasanya yg tayang gbr cmni ialah remaja2 kampung yg baru dpt laptop+broadband..hak3..kesian sama mereka sbb desperate nk mendapatkan n menambahkan member2 kt dlm Facebook smpai sanggup tunjuk dua bonjol kt dada..Arghhhhhhhh..sy malu sy maluuuuu~ tlg la adik2 sekalian..tlg la jgn jakun sgt di dunia siber ni n jgn la gadaikan maruah diri sndiri semata2 utk tambah friend kat Facebook..tak berbaloi!! Ingat pesan akak yea..utk kebaikan diri sndiri n keluarga jugak~

2 comments:

Jini said...

haah.. tu la.. budak2 zaman skarang dh xde perasaan malu.. klau dh tak malu mmg susah benor dah tu.. susah2 benor dah tu nak bentuk.. haih.. apa nak jadi ntah..

(cewah ala2 mak2..)

JANN JANN JANNAH said...

hahaha..ada bakat trpendam tu jini.